GALERİ
İMMİB 2010 ENDÜSTRİYEL TASARIM YARIŞMALARI
KONSEPT 2010:Çay/Kahve Pişirme ve Servis Ekipmanları
Profesyonel
Spring
Tasarımın Konsepti: Spring kafeler, çay bahçeleri ve restoran gibi
mekanlarda kullanılmak üzere tasarlanmış olup, çay servisinde hem pratik
hem de farklı bir servis etme şekli önermektedir. Tepsinin merkezine
takılan 12 kollu çay pınarı sayesinde aynı anda 12 bardak çayı pratik
bir şekilde bardaklara doldurmakta, çayları yine aynı tepsiyle servis
etmek mümkün olmaktadır. Bu sayede hem çayları tek tek doldururken
kaybedilen zaman elimine edilmekte hem de, daha hızlı servis
edildiğinden çayların soğuması engellenmektedir. Tepsi üzerinde 12 adet
özelleşmiş çay tabağı bulunmaktadır, bu çay tabakları tepsinin
tabanındaki yerlerine oturtularak stabil olmaları sağlanmaktadır; çay
tabakları mevcut herhangi bir ince belli çay bardağı ile
kullanılabilirler. Çay tabaklarının amorf formu tepsiye yerleşimlerinde
en az yer kaplamaları, şeker ve çay kaşığı koymak için gerekli
boşlukları bulundurmaları ve elde tutmak ve taşımak için kavranabilir
olmaları düşünülerek tasarlanmıştır.
Tasarımın Getirdiği Yenilikler:
- Servis hızının önemli olduğu ticari mekanlar için, daha hızlı ve pratik bir çay servisi alternatifi sunar.
- Türk çay kültürünün simgelerinden biri olan ince belli bardağı,
farklı bir üslupla sunuş yapıyor olmak, ürünün kullanıldığı mekana
prestij kazandıracaktır.
- Çay tabakları tepsiyle bütünleşik tasarlandığı için hem daha estetik, hem de daha güvenli bir çay servisi önerir.
- Tepsi piyasada var olan tüm ince belli çay bardaklarıyla
kullanılabilir, ayrıca tüm parçaları ayrılabilir, yıkanabilir ve üst
üste stok edilebilir.
- Tasarımın tüm parçaları geri dönüştürülebilir malzemeden üretilecek olup, çevreye duyarlıdır.
Tasarım İçin Malzeme ve Üretim Yöntemi Önerisi: Tepsinin altlığı,
taşıma kulbu ve çay tabakları geri dönüştürülebilir PP (Polipropilen)
malzemeden, çayın bardaklara dağılımını sağlayan üstteki parça ise
yüksek ısıya dayanıklı thermoplastic elastomer (TPE) malzemeden
enjeksiyon yöntemiyle üretilmesi önerilmektedir. Bu malzeme kullanımı
ile sıcak su ve çayla temas edecek yüzeyler hem insan sağlığına zarar
vermeyecek hem de ısı iletkenliği çok düşük bir malzeme olmasından
dolayı çay ısı kaybına uğramadan bardaklara dağılacaktır. Tasarımın
ölçüleri ve 3d kesit çizimleri pafta3’de gösterilmektedir.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire