caroline thanh huong

caroline thanh huong
catbui

Libellés

lundi 26 août 2013

Interesting Engineering


GALERİ
İMMİB 2010 ENDÜSTRİYEL TASARIM YARIŞMALARI
KONSEPT 2010:Çay/Kahve Pişirme ve Servis Ekipmanları
Mustafa Emre Olur
Profesyonel
Spring
Tasarımın Konsepti: Spring kafeler, çay bahçeleri ve restoran gibi mekanlarda kullanılmak üzere tasarlanmış olup, çay servisinde hem pratik hem de farklı bir servis etme şekli önermektedir. Tepsinin merkezine takılan 12 kollu çay pınarı sayesinde aynı anda 12 bardak çayı pratik bir şekilde bardaklara doldurmakta, çayları yine aynı tepsiyle servis etmek mümkün olmaktadır. Bu sayede hem çayları tek tek doldururken kaybedilen zaman elimine edilmekte hem de, daha hızlı servis edildiğinden çayların soğuması engellenmektedir. Tepsi üzerinde 12 adet özelleşmiş çay tabağı bulunmaktadır, bu çay tabakları tepsinin tabanındaki yerlerine oturtularak stabil olmaları sağlanmaktadır; çay tabakları mevcut herhangi bir ince belli çay bardağı ile kullanılabilirler. Çay tabaklarının amorf formu tepsiye yerleşimlerinde en az yer kaplamaları, şeker ve çay kaşığı koymak için gerekli boşlukları bulundurmaları ve elde tutmak ve taşımak için kavranabilir olmaları düşünülerek tasarlanmıştır.
 
Tasarımın Getirdiği Yenilikler:
- Servis hızının önemli olduğu ticari mekanlar için, daha hızlı ve pratik bir çay servisi alternatifi sunar.
- Türk çay kültürünün simgelerinden biri olan ince belli bardağı, farklı bir üslupla sunuş yapıyor olmak, ürünün kullanıldığı mekana prestij kazandıracaktır.
- Çay tabakları tepsiyle bütünleşik tasarlandığı için hem daha estetik, hem de daha güvenli bir çay servisi önerir.
- Tepsi piyasada var olan tüm ince belli çay bardaklarıyla kullanılabilir, ayrıca tüm parçaları ayrılabilir, yıkanabilir ve üst üste stok edilebilir.
- Tasarımın tüm parçaları geri dönüştürülebilir malzemeden üretilecek olup, çevreye duyarlıdır.
 
Tasarım İçin Malzeme ve Üretim Yöntemi Önerisi: Tepsinin altlığı, taşıma kulbu ve çay tabakları geri dönüştürülebilir PP (Polipropilen) malzemeden, çayın bardaklara dağılımını sağlayan üstteki parça ise yüksek ısıya dayanıklı thermoplastic elastomer (TPE) malzemeden enjeksiyon yöntemiyle üretilmesi önerilmektedir. Bu malzeme kullanımı ile sıcak su ve çayla temas edecek yüzeyler hem insan sağlığına zarar vermeyecek hem de ısı iletkenliği çok düşük bir malzeme olmasından dolayı çay ısı kaybına uğramadan bardaklara dağılacaktır. Tasarımın ölçüleri ve 3d kesit çizimleri pafta3’de gösterilmektedir.












Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire